« Nazaj na Blog

Preden greste na pot

Objavljeno: 2019-01-25 00:00:00.0

Zaradi trenutnih zimskih razmer, ponovno objavljamo članek o vožnji v zimskih razmerah.

V zimskih razmerah smo na poti ogroženi še bolj, kot preostali del leta. Poledica, sneg in pod snegom skrite luknje na cestišču ter sneženje je nekaj, s čimer se srečujemo vsako zimo. Za varnost vas in drugih je pomembno, da v zimskih razmerah vozite strpno, previdno in se prilagodite razmeram, tudi če se vam mudi, vaše vozilo pa naj bo pred vožnjo primerno očiščeno. Obvezno zimsko opremo vaše vozilo vsekakor mora imeti. Poleg obvezne opreme pa pozimi lahko v prtljažnik dodamo še predmete, ki nam lahko olajšajo marsikatero zagato, v kateri se v snežnih razmerah lahko hitro znajdemo.

 Kaj vam še lahko pride prav?

 Na nekaj najpogostejših scenarijev, ki se vam lahko zgodijo pozimi na poti, se lahko pripravite v naprej, tako da v zimskem času v prtljažnik vašega avtomobila dodate naslednje predmete:

 -       snežne verige,

-       vlečno vrv,

-       lopato,

-       primerno posodo z nekaj goriva,

-       omelo za lažje čiščenje avtomobila,

-       pršilo za odmrzovanje stekel,

-       strgalo za led,

-       odeja,

-       rezervna topla oblačila in

-       polnilec za mobilni telefon.

 

Kakšne so razmere na cesti?

Preden se podate na pot, je priporočljivo preveriti, kaj se na cestah dogaja. Če boste pravočasno obveščeni o ovirah na poti, se jim boste lažje izognili.

Najlažje in najhitreje je razmere na cestah preveriti na spletu. Na spletni strani Prometno informacijskega centra boste na zemljevidu lahko ugotovili, kaj se na cestah dogaja. Če se boste želeli še dodatno prepričati, ali so posledice morebitnega izrednega dogodka na cesti že odpravljene, lahko to vedno preverite preko cestnih kamer.

Priporočljivo je še, da tudi med vožnjo poslušate obvestila o stanju na cestah.

Namig: S čem si lahko vedno pomagate, če obtičite v snegu

Ste kdaj že obtičali v snegu? Ali ste vedeli, da imate v avtomobilu vedno s seboj predmet, ki vam bo pomagal rešiti situacijo? V spodnjem videu poglejte, za kateri predmet gre.

Pomoč na cesti

Kljub vsej previdnosti se še vedno lahko zgodi, da zaradi nezgode ali okvare vaše poti ne morete nadaljevati. Tudi na tak dogodek se lahko pripravite, saj vam v zavarovalnici Generali pri sklenitvi avtomobilskega zavarovanja ponujamo tudi možnost, da svoji polici priključite enega izmed paketov asistence na cesti. V kolikor se boste za to odločili, vas tudi izredni dogodki na cesti ne bodo  rabili pretirano skrbeti, saj bo za vas in vaše sopotnike poskrbljeno.

 Če želite o avtomobilski asistenci vedeti več, lahko informacije najdete na tej povezavi.

Pa srečno vožnjo!