« Nazaj na Blog

100 ptičjih hišk za 100 vrtcev

Objavljeno: 2018-03-15 00:00:00.0

»Prav vesela sem, da ste pokazali interes in da že tako zgodaj razmišljate o in se zavedate pomena varnosti v prometu. Izjemna pohvala pri tem gre seveda tako vašim staršem kot tudi vzgojiteljem,« se je predsednica uprave Vanja Hrovat zahvalila otrokom iz vrtcev iz vse Slovenije, ki so sodelovali v natečaju Varni in zadovoljni.

Ob zaključku uspešne akcije je smo pripravili dogodek za otroke, ki so prispevali svoje umetniške izdelke. Sto vrtcev je v zahvalo za sodelovanje prejelo sto ročno izdelanih, unikatnih ptičjih hišic. »Prav zato, ker nam je pomembno, da ste otroci varni, smo naredili to našo akcijo. Da spodbudimo pogovor o varnosti v prometu v vseh vrtcih in šolah – kako pomembna je in kaj vse si pod to besedo predstavljate najmlajši,« je dejala Vanja Hrovat in dodala, da bodo ta čudovita otroška dela krasila prostore naše zavarovalnice in odrasle obiskovalce opominjala na to, kako pomembna je varnost v prometu.

Ptičje hiške ročno izdeluje Andrej Pegan, ki je pred leti povzročil prometno nesrečo. Na dogodku je povedal, da želi s tem povečati ozaveščenost o varnosti v prometu. Radovednim otrokom, ki so mu pozorno prisluhnili, je položil na srce, naj pazijo, kako prečkajo cesto in naj bodo v avtomobilu vedno pripeti z varnostnim pasom. Na vprašanje, kakšne barve oblačil naj nosijo v mraku, so se z vseh strani slišali vzkliki: »Svetla, da se nas vidi.«
Da bodo otroci na cesti še bolj opazni, smo jim pripravili promocijske varnostne odsevnike.

V zavarovalnici Generali že 20 let poslujemo s posluhom za družbeno odgovornost. Zavzeto skrbimo za prihodnost in življenja tako zaposlenih kot tudi zavarovancev. Z natečajem želimo na tvoren in odgovoren način ozavestiti naše najmlajše o posledicah prometnih nesreč ter spodbuditi njihovo premišljevanje in zavedanje o različnih vidikih varnosti.

Več o natečaju v pretekli novici.