Aplikacija MOJ GENERALI

Objavljeno: 2018-01-19 00:00:00.0

Mobilna aplikacija »Moj GENERALI« predstavlja sodoben in inovativen način v zavarovalništvu in je odlična priložnost, da vam lahko ponudimo še več, še hitreje in na še bolj prijazen način. Z uporabnimi in koristnimi informacijami, ki jih aplikacija nudi, bo zagotovo postala nepogrešljiv sopotnik. Z aplikacijo Moj GENERALI bo namreč pomoč odslej vedno pri roki.

Sodoben videz, inovativne rešitve in napredne storitve so glavne značilnosti, za katere se bomo trudili, da bodo odlikovale našo prvo mobilno aplikacijo. Uporabnikom že danes zagotavlja zanesljivo pomoč – kadarkoli in kjerkoli:

Preberi več

Vsako leto v Sloveniji odkrijemo okoli 1.500 novih primerov raka na prostati – tudi pri povsem zdravih moških!

Objavljeno: 2017-11-15 00:00:00.0

Rak prostate je eden najpogostejših rakov moških po 50. letu. Samo v Sloveniji za njim vsako leto na novo zboli okoli 1.500 moških. Danes je to šesti najpogostejši vzrok smrti zaradi raka pri moških pri nas. Z zgodnjim odkrivanjem in diagnozo bolezni močno izboljšamo možnost za uspešno zdravljenje.

V novembru si moški po vsem svetu puščajo rasti brke, z namenom ozaveščanja javnost o zdravju in boleznih, ki prizadenejo predvsem moško populacijo. Gibanje, poimenovano »movember«, se je začelo leta 2003 v Avstraliji in hitro prešlo v svetovno, v katerem je danes registriranih več kot pet milijonov ljudi.

Preberi več

Vozite previdno, otroci na cesti!

Objavljeno: 2017-09-01 00:00:00.0

Šolski zvonci že naznanjajo, da so v klopi ponovno sedli zvedavi šolarji. Z začetkom šolskega leta pa se otroci vračajo tudi na pločnike, kolesarske steze, ceste. Najmlajši se mnogokrat še ne zavedajo nevarnosti, ki ob njihovem nepozornem vedenju na njih preti v prometu. Zato je toliko bolj pomembno, da jim odrasli z odgovornim ravnanjem postavimo zgled in jih v novo šolsko leto pospremimo z nasveti o vedenju v prometu.

Prometna vzgoja

Preberi več

Se zavedate nevarnosti na cesti poleti? Za vas smo pripravili nekaj nasvetov za brezskrbno pot na počitnice.

Objavljeno: 2017-06-12 00:00:00.0

Poletni meseci – morje, sonce in počitnice! Pa tudi: razbeljeni avtomobili, gneča na cesti in pred mejnimi prehodi, dolge ure čakanja in nejevolja. Pot z avtomobilom je še vedno najbolj priljubljen način potovanja, zato smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako poskrbeti, da bo vaša pot na počitnice kar najbolj brezskrbna.

  • Pred odhodom na pot preverite stanje vašega vozila. Priporočljivo je, da opravite tudi temeljit servis vašega vozila. Ne stane veliko, brez njega pa kaj hitro ostanete sredi ceste. Kljub vsemu se lahko zgodi, da obtičite, zato si zagotovite avtomobilsko asistenco! Z njo je pomoč od vas oddaljena le klic.
Preberi več

Kdaj kasko in kdaj ne? Kasko zavarovanje ni vedno obvezno, a je pogosto smiselno.

Objavljeno: 2017-04-16 00:00:00.0

Vsi smo se že srečali z vprašanjem, kako zavarovati avtomobil. Naj se poleg obveznega zavarovanja (AO) odločimo še za kasko kritje ali ne? In če da, naj izberemo splošni ali delni avtomobilski kasko? Enoznačnega odgovora ni. Lahko pa se orientiramo po preprostih merilih. Pri zavarovanju splošnega avtomobilskega kaska smo upravičeni do povračila škode tudi za škodo na svojem vozilu, če je do škode prišlo zaradi naše krivde. Poleg splošnega avtomobilskega kaska je mogoče skleniti tudi delni avtomobilski kasko, ki krije bolj izpostavljena tveganja. Vključuje vrsto kritij nevarnosti, izbira pa je odvisna od naših potreb.

Kdaj in katero kasko kritje izbrati?

Preberi več

Sopotniki v avtu

Objavljeno: 2017-02-17 00:00:00.0

Kljub vsej previdnosti se lahko vsakomur izmed nas zgodi, da kdaj povzročimo prometno nesrečo. Najpogosteje v prometnih nesrečah nastane materialna škoda. Če niste vozili pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi, imate veljavno vozniško dovoljenje in vaše vozilo ustreza tehničnim predpisom, oškodovancu škodo povrne zavarovalnica, pri kateri imate sklenjeno osnovno avtomobilsko zavarovanje. Kaj pa če povzročite prometno nesrečo, kjer so telesno poškodovani sopotniki in ostali udeleženci v nesreči? Pojasnjujemo, kako lahko na dva načina poskrbite tudi za njih.

1. Osnovno avtomobilsko zavarovanje

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti (AO) je osnovno zavarovanje, ki je obvezno in ga morate skleniti. S sklenitvijo osnovnega avtomobilskega zavarovanja poskrbite za odgovornost do tretjih oseb. To pomeni, da se iz tega zavarovanja povrne škoda vsem oškodovancem v prometni nesreči razen vozniku, ki je povzročil prometno nesrečo. Prav tako iz tega zavarovanja ni krita škoda, ki je nastala na vozilu, s katerim je bila nesreča povzročena.

S sklenitvijo osnovnega avtomobilskega zavarovanja je tako krita tudi škoda, ki jo povzročite sopotnikom v avtomobilu.

Kaj in do katere mere krije osnovno avtomobilsko zavarovanje, ko gre za sopotnike v vašem avtomobilu:

Preberi več

Varno za volanom

Objavljeno: 2017-01-10 00:00:00.0

Upoštevajmo načela varne vožnje!

V cestnem prometu smo udeleženi na različne načine, zato se moramo zavedati pomena svojih dejanj in z njimi povezanih nevarnosti. Največjo odgovornost pri tem nosimo vozniki. Pozorni moramo biti tako na lastno vedenje kot na vedenje ostalih udeležencev v prometu in na dogajanje okoli nas. Dejanj drugih voznikov in udeležencev namreč ne moremo nadzorovati. Z upoštevanjem načel varne vožnje se v mnogih primerih nesreči in nastanku nevarnih situacij lahko izognemo ter tako poskrbimo za lastno varnost in varnost drugih.

Preberi več

Veseli december za volanom

Objavljeno: 2016-12-04 00:00:00.0

Veseli december je pred vrati. Mesec bo poln zabav, smeha in druženj. V dobri družbi se bo spil tudi kakšen kozarček rujnega in hitro se lahko zgodi, da bo enemu kozarčku sledil še drugi in potem še kakšen. Pod vplivom alkohola lahko napačno ocenite svoje sposobnosti za vožnjo in kljub zaužitemu alkoholu sedete za volan. Tega nikar ne počnite, saj bi s tem ogrožali svoje življenje in življenja drugih.

Ali ste vedeli?

Preberi več

100 € na kartico

Objavljeno: 2016-12-02 00:00:00.0

Kam bi se s 100 litri goriva v avtomobilu lahko odpeljali? Bi se zapeljali do obale in sprehodili ob morju ali bi se na potep odpravili kam drugam? Bi se nekaj časa na delo vozili brezplačno?

Polna vsebina 100€ na kartico:

Preberi več

Smrt s strehe

Objavljeno: 2016-11-09 00:00:00.0

Smrt s strehe

Ne, ni tako zelo pomembno vprašanje, koliko bi znašala kazen, če bi vas policist pozimi oglobil zaradi slabo očiščenega avtomobila. Pomembno vprašanje je, komu in koliko ljudem bi zaradi tega lahko vzeli ali za vedno spremenili življenje.

Preberi več

Obvezna zimska oprema vozila

Objavljeno: 2016-11-01 00:00:00.0

Zakorakali smo v tisti del leta, ko bi vaš avtomobil že moral biti ustrezno opremljen za zimske razmere. Če niste prepričani ali so pnevmatike na vašem vozilu pripravljene na vožnjo v zimskih razmerah ali pa pnevmatik niste zamenjali, vam bo ta prispevek prišel še kako prav.  Pojasnili vam bomo, kakšna je obvezna zimska oprema v Sloveniji in drugod, kako izbrati primerno pnevmatiko, kakšna kazen vas lahko doleti, če vaše vozilo ni primerno za vožnjo v zimskih razmerah in kakšen vpliv lahko ima pnevmatika na kritje škode v primeru nesreče.

Obvezna zimska oprema pri nas in v tujini

Preberi več

Preden greste na pot

Objavljeno: 2016-10-05 00:00:00.0

V zimskih razmerah smo na poti ogroženi še bolj, kot preostali del leta. Poledica, sneg in pod snegom skrite luknje na cestišču ter sneženje je nekaj, s čimer se srečujemo vsako zimo. Za varnost vas in drugih je pomembno, da v zimskih razmerah vozite strpno, previdno in se prilagodite razmeram, tudi če se vam mudi, vaše vozilo pa naj bo pred vožnjo primerno očiščeno. Obvezno zimsko opremo vaše vozilo vsekakor mora imeti. Poleg obvezne opreme pa pozimi lahko v prtljažnik dodamo še predmete, ki nam lahko olajšajo marsikatero zagato, v kateri se v snežnih razmerah lahko hitro znajdemo.

 Kaj vam še lahko pride prav?

Preberi več

Ženske ali moški

Objavljeno: 2016-04-01 16:31:56.0

Velja splošno prepričanje, da so moški boljši vozniki in s tem se strinja tudi veliko žensk. Pa je temu res tako? Razprave o tem so prešle meje klepeta ob kavicah in razne ustanove po svetu so se lotile raziskav, da bi našle odgovor na to vprašanje.

Kaj pravijo raziskave?

Preberi več