Varno na cesti v jutranji gneči

Objavljeno: 2019-10-30 00:00:00.0

Jutranje prometne konice so še posebej stresne, ker ne samo, da se nam mudi v službo, pogosto smo tudi neprespani in nezbrani, ker v glavi delamo seznam stvari, ki jih moramo postoriti čez dan in razmišljamo ali bo dovolj časa za vse te opravke. 

Spodaj si poglejte nekaj nasvetov kako čim majn stresno in varno skozi vsakodnevne jutranje zastoje na cesti.

Preberi več

Vabljeni na dobrodelno vožnjo s kočijami

Objavljeno: 2019-09-18 00:00:00.0

Vabimo vas, da se nam 22. septembra pridružite na sproščeni vožnji s konjsko vprego po osrčju Ljubljanskega barja.

Na sproščeno vožnjo vas bodo popeljali izkušeni kočijaži iz Konjerejskega društva Barje. Konjerejsko društvo Barje, je bilo ustanovljeno pred več kod 20 letni z namenom, da se obdrži stalež hladnokrvnih konj na Ljubljanskem barju. Ustanovitelj in predsednik društva je Marjan Trček, lastnik naše ekskluzivne agencije zavarovalnega zastopanja in pobudnik dogodka »Dobrodelne vožnje s kočijo«.

Dobrodelne vožnje bodo potekale 22. septembra ob 10.30 uri pred Cerkvijo sv. Mihaela v Črni vasi na Ljubljanskem barju, z namenom zbiranja sredstev v Fundacijo The Human Safety Net, za otroke in družine v programih Zveze prijateljev mladine Moste Polje.  

Svojo donacijo boste lahko prispevali s poslanim SMS sporočilom na 1919 in v zameno boste prejeli zapestnico The Human Safety Net ter edinstveno, 15 minutno vožnjo s kočijo.

Prispevate lahko tudi, če se dogodka ne boste uspeli udeležiti. S poslanim sporočilom na 1919 in ključno besedo THSN boste prispevali 1 EUR in s poslanim sporočilom na 1919 in ključno besedo THSN5 boste prispevali 5 EUR v fundacijo The human safety net.

Veselimo se skupnega druženja in širjenja naše mreže ljudi, ki pomagajo ljudem.

Preberi več

V poletni »cestni« gneči

Objavljeno: 2019-07-30 00:00:00.0

»Sodobna tehnologija sama po sebi ni dobra ali zla. Vse je odvisno od ljudi in s kakšnimi nameni jo uporabljamo.« (David Wong)

Tehnologija danes prodira v vse »pore« našega življenja. Nekateri so nad njo navdušeni, drugi nekoliko manj, saj s seboj prinaša novosti in spremembe. Kljub temu je vedno dobrodošla tam, kjer dviguje raven kakovosti bivanja, zagotavlja večjo varnost in rešuje življenja. V prihajajočih vročih poletnih dneh zna učinkovito pripomoči tudi k večji varnosti na obremenjenih cestah. Vas zanima kako? Našo varnost v prometu lahko bistveno povečamo z uporabo različnih asistenčnih varnostnih sistemov v avtomobilu.

Preberi več

Končno počitnice!

Objavljeno: 2019-06-27 00:00:00.0

Na dopustu se prav vsi želimo sprostiti, pozabiti na naporen vsakdan in ubežati stresu. Vendar pa se težko pričakovano počitnikovanje lahko še prehitro sprevrže v "živčno vojno". Čas dopustovanja je namreč za nepridiprave zelo privlačen. Hiše so prazne in zanje zato še toliko bolj mamljive.

Da tudi vi ne boste postali eden izmed nesrečnežev, ki ga je v času počitnikovanja doletel klic policije, si le preberite nekaj preprostih, a zelo koristnih nasvetov. Nepridiprave lahko kar najbolj pretentamo povsem sami - s preprostimi dejanji, ki bodo poskrbela, da naše domovanje ne bo videti zapuščeno!

Preberi več

Zgodovinski biser Evrope

Objavljeno: 2019-05-22 00:00:00.0

Preden zajadramo v letošnje poletje, so tik pred nami prvomajski prazniki in zadnje počitnice pred zaključkom šolskega leta. Jih boste preživeli v Sloveniji ali vas bo pot odnesla v neznane kraje, na primer v Prago? Praga velja za eno najlepših evropskih mest. Je knjiga arhitekturnih stilov z bogastvom spomenikov. Mesto polno glasbe, romantike, nostalgije in življenja, ki mu skrivnostni čar doda veličastna Vltava. Mesto, ki vam na vsakem koraku ponudi novo presenečenje.

 

Preberi več

Zadovoljna in srečna družina – kljub deževnemu vremenu

Objavljeno: 2019-05-14 00:00:00.0

Se tudi vi sprašujte, kako zaposliti vašo družino ob slabem vremenu. Poležavanje na naslonjaču ter opazovanje debelih kapelj dežja vas ne bo napolnilo s pozitivno energijo. Hitro boste postali brezvoljni in zdolgočaseni. Zato je priporočljivo, da kljub dežju ostanemo aktivni in zaposleni ter se s tem izognemo slabi volji.

 

Preberi več

Kalcij - skrivnost zdravega staranja

Objavljeno: 2019-04-29 00:00:00.0

Naše kosti so za kvalitetno življenje zelo pomembne. Zato je ključno za zdravo staranje, da zanje dobro poskrbimo. Na kosti so namreč pritrjene mišice, ki nam omogočajo in ohranjajo našo aktivno življenje tudi v starosti. Sestavni del zdravih kosti je zadostna vsebnost kalcija, ki pa se z našim staranjem počasi zmanjšuje. Naše kosti tako po naravni poti oslabijo, mi pa postajamo vse dovzetnejši za osteoporozo in zlome kosti v primeru padca.

Kako torej ohraniti naše kosti zdrave in močne?

Preberi več

Naj ne cveti le pomlad, cvetite tudi vi!

Objavljeno: 2019-04-16 00:00:00.0

Prve cvetoče znanilke pomladi, vrnitev ptic selivk, svežina v zraku ter daljši, toplejši in bolj sončni dnevi. Da, pomlad nas je že dodobra pogrela. Ob vsem razvajanju in dobri volji, pa nam je prinesla tudi prve nadloge – intenzivnejše alergije in spomladansko utrujenost.


Napotki za naše boljše in bolj sveže počutje spomladi: KAKO PREMAGATI ALERGIJE?

Preberi več

Pomlad odpira novo motoristično sezono

Objavljeno: 2019-03-28 00:00:00.0

Vsak letni čas na ceste pripelje svoje specifike in nevarnosti. Od voznikov zahtevajo tudi drugačne vrste spretnosti varne in odgovorne vožnje. Tudi pomlad. Lepo vreme na ceste ponovno privabi prve motoriste. Nova motoristična sezona pa od vseh voznikov – motorjev in avtomobilov zahteva posebno previdnost, toleranco in medsebojno prilagajanje.

Po zimskih mesecih mirovanja se spretnosti in občutek motorista za vožnjo izgubijo. Dodatno nevarnost v tem času predstavljajo še neočiščena cestišča – na njih se ponekod še vedno nahaja posipni pesek, ki nam je pomagal »prevoziti« zimo. Tu je tudi še hladna asfaltna podlaga, ki motoristom preprečuje optimalno vožnjo. Zagotovo pa boste motoristi v prometu varnejši, brezskrbni in bolj zadovoljni, če boste upoštevali nasvete za vaše varne in užitka polne prve pomladne vožnje:

Preberi več

Temeljito generalno čiščenje za svežo pomlad

Objavljeno: 2019-03-06 00:00:00.0

Prišla je pomlad in z njo čas za nove projekte. Preden jih začnemo uresničevati, je nujno temeljito pospraviti delovni prostor in se znebiti neuporabnih stvari ter urediti naše misli. Le tako bomo lahko začeli novo pomlad z jasnimi cilji in svežimi idejami. To nas bo dodatno razveselilo in motiviralo k soočenju z novimi izzivi.

Kako torej urediti svoj prostor in pripomoči k urejenemu umu?

1. Ostanimo organizirani. Ne pretiravajmo, sistematično se lotimo enega prostora za drugim. Nič ni narobe, če spomladansko »generalno« čiščenje traja več kot dan ali dva.

Preberi več

Preden greste na pot

Objavljeno: 2019-01-25 00:00:00.0

Zaradi trenutnih zimskih razmer, ponovno objavljamo članek o vožnji v zimskih razmerah.

V zimskih razmerah smo na poti ogroženi še bolj, kot preostali del leta. Poledica, sneg in pod snegom skrite luknje na cestišču ter sneženje je nekaj, s čimer se srečujemo vsako zimo. Za varnost vas in drugih je pomembno, da v zimskih razmerah vozite strpno, previdno in se prilagodite razmeram, tudi če se vam mudi, vaše vozilo pa naj bo pred vožnjo primerno očiščeno. Obvezno zimsko opremo vaše vozilo vsekakor mora imeti. Poleg obvezne opreme pa pozimi lahko v prtljažnik dodamo še predmete, ki nam lahko olajšajo marsikatero zagato, v kateri se v snežnih razmerah lahko hitro znajdemo.

Preberi več

GENERALI za ohranjanje kranjske čebele

Objavljeno: 2018-12-06 00:00:00.0

Ob zavedanju, kako ključna je čebela za ohranitev življenja, smo se pridružili aktivnostim za ohranjanje in promocijo sive kranjske čebele. Kot zlati pokrovitelj Čebelarske zveze Slovenije (ČZS) bomo pomagali skrbeti za to malo, a neizmerno koristno slovensko avtohtono pasem čebel, ki je ena najbolj razširjenih pasem čebel na svetu.

Tako prav na današnji dan, na dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka, aktivno sodelujemo v promocijsko izobraževalni akciji »Medeni zajtrk v vrtcih in šolah«.

Preberi več

Všečnost naše zavarovalnice vztrajno raste

Objavljeno: 2018-10-10 00:00:00.0

Tudi letošnji rezultati raziskave GfK Zavarovalniški monitor kažejo, da uspešno ohranjamo naš položaj med najboljšimi na slovenskem zavarovalniškem trgu. Smo ena izmed najbolj prepoznavnih in všečnih zavarovalnic v Sloveniji z visokim deležem zadovoljnih strank – tudi pri uveljavljanju škodnih zahtevkov. Med zavarovalnicami, ki bi jih stranke priporočile svojim prijateljem in znancem, se uvrščamo med najboljše tri.

Ker je zadovoljstvo strank ena izmed temeljnih vrednot Generalija, smo ponosni, da je letošnja raziskava ponovno dokazala, da smo pri doseganju zadovoljstva zavarovancev med najboljšimi – imamo namreč kar 89 % zadovoljnih strank, kar je za 2 % več kot v preteklem letu. Odlične rezultate dosegamo tudi, ko gre za uveljavljanje škodnih zahtevkov, kjer smo za 3 % izboljšali naš lanskoletni rezultat. Z 80 % se uvrščamo na drugo mesto po številu zadovoljnih strank pri uveljavljanju škodnih zahtevkov.

Preberi več

Nov korak k sodobnemu e-zavarovalništvu

Objavljeno: 2018-07-04 00:00:00.0

Veseli smo, da našim strankam vedno znova lahko ponudimo nove, tudi sodobne digitalne rešitve ter tako zagotovimo še boljšo zavarovalniško izkušnjo.

Z novim spletnim portalom »Moj GENERALI« ter nadgradnjo naše mobilne aplikacije, je odslej vaša pot do nas, naših storitev in informacij, ki jih potrebujete, še hitrejša in enostavnejša.

Preberi več

Izbrani so najboljši poslovni avtomobili leta 2018!

Objavljeno: 2018-05-17 00:00:00.0

Kot zvesti partner izbora Poslovni avto leta smo tudi tokrat aktivno prisostvovali na sklepni prireditvi izbora. V sredo, 16. maja, smo se na posestvu Lamberg, v idilični gorenjski vasici v bližini Radovljice, ponovno prepričali, da je naša, že 10-letna podpora projektu pravilna odločitev.

 

Preberi več

Kasko zavarovanje – Je to pametna odločitev?

Objavljeno: 2018-04-06 00:00:00.0

Upoštevajmo nekaj preprostih meril.

Vsi smo se že kdaj srečali z vprašanjem, kako zavarovati avto. Naj se poleg obveznega zavarovanja (AO) odločimo še za AO-plus, kasko ali ne? In če da, kakšen kasko na primer izbrati? Enoznačnega odgovora ni. Lahko pa se orientiramo po nekaj preprostih merilih.

Preberi več

100 ptičjih hišk za 100 vrtcev

Objavljeno: 2018-03-15 00:00:00.0

»Prav vesela sem, da ste pokazali interes in da že tako zgodaj razmišljate o in se zavedate pomena varnosti v prometu. Izjemna pohvala pri tem gre seveda tako vašim staršem kot tudi vzgojiteljem,« se je predsednica uprave Vanja Hrovat zahvalila otrokom iz vrtcev iz vse Slovenije, ki so sodelovali v natečaju Varni in zadovoljni.

Ob zaključku uspešne akcije je smo pripravili dogodek za otroke, ki so prispevali svoje umetniške izdelke. Sto vrtcev je v zahvalo za sodelovanje prejelo sto ročno izdelanih, unikatnih ptičjih hišic. »Prav zato, ker nam je pomembno, da ste otroci varni, smo naredili to našo akcijo. Da spodbudimo pogovor o varnosti v prometu v vseh vrtcih in šolah – kako pomembna je in kaj vse si pod to besedo predstavljate najmlajši,« je dejala Vanja Hrovat in dodala, da bodo ta čudovita otroška dela krasila prostore naše zavarovalnice in odrasle obiskovalce opominjala na to, kako pomembna je varnost v prometu.

Preberi več

Podnajemnik iz nočne more

Objavljeno: 2018-02-22 00:00:00.0

Oddajanje stanovanja lahko prinese tudi nevšečnosti.

Matej D. se je pred meseci odločil oddati v najem podedovano stanovanje. Skrbno ga je obnovil in poiskal najemnika. Za dvosobno stanovanje sta se zaradi bližine fakultete najbolj zagrela brat in sestra, ki sta prišla študirat v Ljubljano. Starša sta jima plačala varščino in zagotovila redno plačevanje najemnine. Dogovorili so se za hišni red in podpisali pogodbo. Matej je bil navdušen – prvič oddaja stanovanje in res ima veliko srečo, da je dobil tako mirna in vestna študenta!

Preberi več

Aplikacija MOJ GENERALI

Objavljeno: 2018-01-19 00:00:00.0

Mobilna aplikacija »Moj GENERALI« predstavlja sodoben in inovativen način v zavarovalništvu in je odlična priložnost, da vam lahko ponudimo še več, še hitreje in na še bolj prijazen način. Z uporabnimi in koristnimi informacijami, ki jih aplikacija nudi, bo zagotovo postala nepogrešljiv sopotnik. Z aplikacijo Moj GENERALI bo namreč pomoč odslej vedno pri roki.

Sodoben videz, inovativne rešitve in napredne storitve so glavne značilnosti, za katere se bomo trudili, da bodo odlikovale našo prvo mobilno aplikacijo. Uporabnikom že danes zagotavlja zanesljivo pomoč – kadarkoli in kjerkoli:

Preberi več

Vsako leto v Sloveniji odkrijemo okoli 1.500 novih primerov raka na prostati – tudi pri povsem zdravih moških!

Objavljeno: 2017-11-15 00:00:00.0

Rak prostate je eden najpogostejših rakov moških po 50. letu. Samo v Sloveniji za njim vsako leto na novo zboli okoli 1.500 moških. Danes je to šesti najpogostejši vzrok smrti zaradi raka pri moških pri nas. Z zgodnjim odkrivanjem in diagnozo bolezni močno izboljšamo možnost za uspešno zdravljenje.

V novembru si moški po vsem svetu puščajo rasti brke, z namenom ozaveščanja javnost o zdravju in boleznih, ki prizadenejo predvsem moško populacijo. Gibanje, poimenovano »movember«, se je začelo leta 2003 v Avstraliji in hitro prešlo v svetovno, v katerem je danes registriranih več kot pet milijonov ljudi.

Preberi več

Vozite previdno, otroci na cesti!

Objavljeno: 2017-09-01 00:00:00.0

Šolski zvonci že naznanjajo, da so v klopi ponovno sedli zvedavi šolarji. Z začetkom šolskega leta pa se otroci vračajo tudi na pločnike, kolesarske steze, ceste. Najmlajši se mnogokrat še ne zavedajo nevarnosti, ki ob njihovem nepozornem vedenju na njih preti v prometu. Zato je toliko bolj pomembno, da jim odrasli z odgovornim ravnanjem postavimo zgled in jih v novo šolsko leto pospremimo z nasveti o vedenju v prometu.

Prometna vzgoja

Preberi več

Se zavedate nevarnosti na cesti poleti? Za vas smo pripravili nekaj nasvetov za brezskrbno pot na počitnice.

Objavljeno: 2017-06-12 00:00:00.0

Poletni meseci – morje, sonce in počitnice! Pa tudi: razbeljeni avtomobili, gneča na cesti in pred mejnimi prehodi, dolge ure čakanja in nejevolja. Pot z avtomobilom je še vedno najbolj priljubljen način potovanja, zato smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako poskrbeti, da bo vaša pot na počitnice kar najbolj brezskrbna.

  • Pred odhodom na pot preverite stanje vašega vozila. Priporočljivo je, da opravite tudi temeljit servis vašega vozila. Ne stane veliko, brez njega pa kaj hitro ostanete sredi ceste. Kljub vsemu se lahko zgodi, da obtičite, zato si zagotovite avtomobilsko asistenco! Z njo je pomoč od vas oddaljena le klic.
Preberi več

Kdaj kasko in kdaj ne? Kasko zavarovanje ni vedno obvezno, a je pogosto smiselno.

Objavljeno: 2017-04-16 00:00:00.0

Vsi smo se že srečali z vprašanjem, kako zavarovati avtomobil. Naj se poleg obveznega zavarovanja (AO) odločimo še za kasko kritje ali ne? In če da, naj izberemo splošni ali delni avtomobilski kasko? Enoznačnega odgovora ni. Lahko pa se orientiramo po preprostih merilih. Pri zavarovanju splošnega avtomobilskega kaska smo upravičeni do povračila škode tudi za škodo na svojem vozilu, če je do škode prišlo zaradi naše krivde. Poleg splošnega avtomobilskega kaska je mogoče skleniti tudi delni avtomobilski kasko, ki krije bolj izpostavljena tveganja. Vključuje vrsto kritij nevarnosti, izbira pa je odvisna od naših potreb.

Kdaj in katero kasko kritje izbrati?

Preberi več

Sopotniki v avtu

Objavljeno: 2017-02-17 00:00:00.0

Kljub vsej previdnosti se lahko vsakomur izmed nas zgodi, da kdaj povzročimo prometno nesrečo. Najpogosteje v prometnih nesrečah nastane materialna škoda. Če niste vozili pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi, imate veljavno vozniško dovoljenje in vaše vozilo ustreza tehničnim predpisom, oškodovancu škodo povrne zavarovalnica, pri kateri imate sklenjeno osnovno avtomobilsko zavarovanje. Kaj pa če povzročite prometno nesrečo, kjer so telesno poškodovani sopotniki in ostali udeleženci v nesreči? Pojasnjujemo, kako lahko na dva načina poskrbite tudi za njih.

1. Osnovno avtomobilsko zavarovanje
Zavarovanje avtomobilske odgovornosti (AO) je osnovno zavarovanje, ki je obvezno in ga morate skleniti. S sklenitvijo osnovnega avtomobilskega zavarovanja poskrbite za odgovornost do tretjih oseb. To pomeni, da se iz tega zavarovanja povrne škoda vsem oškodovancem v prometni nesreči razen vozniku, ki je povzročil prometno nesrečo. Prav tako iz tega zavarovanja ni krita škoda, ki je nastala na vozilu, s katerim je bila nesreča povzročena. S sklenitvijo osnovnega avtomobilskega zavarovanja je tako krita tudi škoda, ki jo povzročite sopotnikom v avtomobilu.
Kaj in do katere mere krije osnovno avtomobilsko zavarovanje, ko gre za sopotnike v vašem avtomobilu:

Preberi več

Varno za volanom

Objavljeno: 2017-01-10 00:00:00.0

Upoštevajmo načela varne vožnje!

V cestnem prometu smo udeleženi na različne načine, zato se moramo zavedati pomena svojih dejanj in z njimi povezanih nevarnosti. Največjo odgovornost pri tem nosimo vozniki. Pozorni moramo biti tako na lastno vedenje kot na vedenje ostalih udeležencev v prometu in na dogajanje okoli nas. Dejanj drugih voznikov in udeležencev namreč ne moremo nadzorovati. Z upoštevanjem načel varne vožnje se v mnogih primerih nesreči in nastanku nevarnih situacij lahko izognemo ter tako poskrbimo za lastno varnost in varnost drugih.

Preberi več

Veseli december za volanom

Objavljeno: 2016-12-04 00:00:00.0

Veseli december je pred vrati. Mesec bo poln zabav, smeha in druženj. V dobri družbi se bo spil tudi kakšen kozarček rujnega in hitro se lahko zgodi, da bo enemu kozarčku sledil še drugi in potem še kakšen. Pod vplivom alkohola lahko napačno ocenite svoje sposobnosti za vožnjo in kljub zaužitemu alkoholu sedete za volan. Tega nikar ne počnite, saj bi s tem ogrožali svoje življenje in življenja drugih.

Ali ste vedeli?

Preberi več

100 € na kartico

Objavljeno: 2016-12-02 00:00:00.0

Kam bi se s 100 litri goriva v avtomobilu lahko odpeljali? Bi se zapeljali do obale in sprehodili ob morju ali bi se na potep odpravili kam drugam? Bi se nekaj časa na delo vozili brezplačno?

Polna vsebina 100€ na kartico:

Preberi več

Smrt s strehe

Objavljeno: 2016-11-09 00:00:00.0

Smrt s strehe

Ne, ni tako zelo pomembno vprašanje, koliko bi znašala kazen, če bi vas policist pozimi oglobil zaradi slabo očiščenega avtomobila. Pomembno vprašanje je, komu in koliko ljudem bi zaradi tega lahko vzeli ali za vedno spremenili življenje.

Preberi več

Obvezna zimska oprema vozila

Objavljeno: 2016-11-01 00:00:00.0

Zakorakali smo v tisti del leta, ko bi vaš avtomobil že moral biti ustrezno opremljen za zimske razmere. Če niste prepričani ali so pnevmatike na vašem vozilu pripravljene na vožnjo v zimskih razmerah ali pa pnevmatik niste zamenjali, vam bo ta prispevek prišel še kako prav.  Pojasnili vam bomo, kakšna je obvezna zimska oprema v Sloveniji in drugod, kako izbrati primerno pnevmatiko, kakšna kazen vas lahko doleti, če vaše vozilo ni primerno za vožnjo v zimskih razmerah in kakšen vpliv lahko ima pnevmatika na kritje škode v primeru nesreče.

Obvezna zimska oprema pri nas in v tujini

Preberi več

Ženske ali moški

Objavljeno: 2016-04-01 16:31:56.0

Velja splošno prepričanje, da so moški boljši vozniki in s tem se strinja tudi veliko žensk. Pa je temu res tako? Razprave o tem so prešle meje klepeta ob kavicah in razne ustanove po svetu so se lotile raziskav, da bi našle odgovor na to vprašanje.

Kaj pravijo raziskave?

Preberi več